Medisch Pedicure Praktijk Manuela HeterenMedisch Pedicure Praktijk Manuela HeterenMedisch Pedicure Praktijk Manuela Heteren

Medisch 

   Pedicure 

     Praktijk 

       Manuela

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten.


Hoe ontstaat eelt?

Eelt is een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten'. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.


Eelt door verkeerd schoeisel

Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of teentoppen, met als gevolg: kans op pijnlijke likdoorns. Meestal zijn dan de schoenen de oorzaak, deze zijn te klein of te nauw. Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken, doordat er een constante wrijving is tussen de huid en de schoen. Om overtollig eeltvorming aan de tenen te voorkomen zijn goed passende schoenen dus heel belangrijk.


Bezoek de ProVoet Pedicure!

Heeft u last van overmatig eelt dan adviseer ik u een ProVoet Pedicure te bezoeken. Zij zorgt niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, maar kan ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren. U loopt weer op 'wolken'!


Voorkomen van Eelt en Kloven

Zorg voor goed passende schoenen. Het dragen van slippers of het lopen op te kleine schoenen met een open hiel, verhoogt de kans op kloven. Zeker indien de hak op de rand van de schoen loopt en niet precies in het voetbed past. De huid hangt min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen.

Dit komt in de zomerdag meer voor dan in de wintermaanden.


Verzorging:

- Vijl uw kloven met een eeltvijl (zo nodig twee keer per week) dit kan met een keramische voetvijl ook onder de douche!


let op

- Gebruik geen open rasp waarmee u wonden kunt veroorzaken.

- Scrub daarna uw hielen tot dat deze mooi glad zijn (slecht

afgeronde hakken zorgen voor verkeerde druk en

kunnen extra kloven veroorzaken!)

- Insmeren met een desinfecterende, vette en tevens voedende crème

Gebruik geen Vaseline of Paraffine. Deze producten sluiten de poriën af en voeden de huid niet.